Hyppää sisältöön

Kilpailumääräykset lajeittain

PESÄPALLO

Pesäpallon kilpailumääräykset

• Sarjat ovat Pojat lukio/ammatilliset oppilaitokset, Tytöt lukio/ammatilliset oppilaitokset, Pojat 7.-9.lk, Tytöt 7.-9.lk.
  • Joukkueeseen saa kuulua enintään 12 pelaajaa / turnaus.
  • Otteluissa pelataan kaksi (2) kolmen (3) vuoroparin jaksoa. Jakso päättyy, mikäli vuoroparin loppuessa joukkueiden ero on vähintään 12 juoksua. Mikäli jaksovoitot päättyvät 1-1, seuraa supervuoropari. Supervuoropari päättyessä tasan, seuraa kotiutuslyöntikilpailu. 4:n joukkueen turnaukset voidaan pelata ns. aikapelinä (esim. 50-60min + tasoittava vuoropari)
  • Mikäli joukkueet turnauksen sarjataulukossa päätyvät tasapisteisiin, ratkeaa joukkueiden paremmuusjärjestys tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäisten otteluiden 1. jaksoerolla (voitetut-hävityt), 2. juoksuerolla, 3. tehtyjen juoksujen määrällä, tai koko turnauksen 4. jaksoerolla 5. juoksuerolla 6. päästettyjen juoksujen vähyydellä 7. arvalla.
  • Lukion/ammatillisten oppilaitosten ja 7.-9.lk tytöt sekä 7.-9.lk pojat pelaavat naisten kentällä ja naisten pallolla, jolloin pääsuojuksen käyttö on pakollista etukentän pelaajilla, lyöjällä ja etenijöillä.
  • Lukion/ammatillisten oppilaitosten pojat pelaavat miesten kentällä ja miesten pallolla. Sarjassa ulkokentällä kaikki, pois lukien lukkari ja kopparit, käyttävät pääsuojusta. Sisäkentällä pääsuojuksen käyttö on pakollistaa etenijöillä. Kaikissa sarjoissa jokerien käyttö on sallittua.
    Aluefinaaleista jatkaa aina vain voittaja.

JALKAPALLO

Jalkapallon normaalipelin kilpailumääräykset

• Sarja on Pojat lukio
  • Joukkueeseen saa kuulua enintään 18 pelaajaa / turnaus.
  • Edestakaiset vaihdot ovat kiellettyjä, muutoin saa käyttää kaikkia pöytäkirjaan merkittyjä pelaajia.
  • Peliaika on 2 x 30 minuuttia.
  • Mikäli joukkueet turnauksissa päätyvät tasapisteisiin (voitosta 3 pistettä, tasapelistä 1 piste), ratkeaa joukkueiden paremmuusjärjestys tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäisten otteluiden 1. maalierolla 2. tehdyillä maaleilla 3. koko turnauksen maalierolla 4. tehdyillä maaleilla 5. arvalla.
  • Kahdesta keltaisesta tai yhdestä punaisesta kortista tulee pelikielto meneillään olevaan ja sitä seuraavaan otteluun (yleensä turnauskohtainen).
  • Urheilulukiot eivät voi ottaa osaa KLL:n sarjaan jalkapallon normaalipelissä, vaan ne pelaavat oman turnauksensa.

Jalkapallon pienpelisarja

• Sarjat ovat Pojat lukio, Pojat 7.-9.lk, Tytöt lukio, Tytöt 7.-9.lk.
  • Joukkueeseen saa kuulua enintään 14 pelaajaa / turnaus.
  • Kentällä on yhtä aikaa 1+6 pelaajaa, vaihto on vapaa eli ns. edestakainen lentävä vaihto.
  • Peliaika on turnauksissa 2 x 20 minuuttia ja yksittäisissä otteluissa 2 x 30 minuuttia. Maalin koko on 2 x 5 m ja kentän koko on 60 x 45 m. Paitsiosääntöä ei ole.
  • Mikäli joukkueet turnauksissa päätyvät tasapisteisiin (voitosta 3 pistettä, tasapelistä 1 piste), ratkeaa joukkueiden paremmuus tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäisten otteluiden 1. maalierolla, 2. tehdyillä maaleilla, 3. koko turnauksen maalierolla, 4. tehdyillä maaleilla, 5. arvalla.
  • Kahdesta keltaisesta tai yhdestä punaisesta kortista tulee pelikielto meneillään olevaan ja sitä seuraavaan kyseisen turnauksen otteluun.
  • Yläkoulujen ja lukioiden sarjoissa alkupelit etenevät turnausmenetelmällä, 3:n joukkueen turnauksista jatkaa voittaja, 4:n ja 5:n joukkueen turnauksista jatkaa kaksi parasta. Alueiden mestarit pelaavat turnauksen valtakunnan mestaruudesta.

KORIPALLO

Koripallon kilpailumääräykset

• Peliaika kaikissa otteluissa ja turnauksissa on 4 x 7 minuuttia tai 4 x 8 minuuttia tehokasta peliaikaa.
  • Puoliaika on viisi minuuttia, muut erätauot kaksi minuuttia.
  • Ottelun päättyessä tasan, pelataan 1 x 3 minuutin (tehokasta aikaa) jatkoaika, ensimmäisen jatkoajan kenttäpuoliskot arvotaan.
  • Pelaaja poistetaan kentältä neljästä henkilökohtaisesta virheestä, neljännestä joukkuevirheestä / erä heitetään vapaaheitot.
  • Muutoin pelataan Suomen Koripalloliiton määrittämillä säännöillä.
  • Mikäli joukkueet turnauksissa päätyvät tasapisteisiin (voitosta 2 pistettä, ja häviöstä 1 piste), ratkeaa joukkueiden paremmuusjärjestys tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäisten otteluiden 1. korierolla, 2. tehdyillä koreilla, 3. koko turnauksen korierolla, 4. tehdyillä koreilla, 5. arvalla.

LENTOPALLO

Lentopallon kilpailumääräykset

• Joukkueilla on oikeus nimetä turnaukseen 14 pelaajaa, joista kuhunkin otteluun enintään kaksi liberopelaajaa. Kun pelaajalistassa on 13 tai 14 pelaajaa, tulee joukkueen nimetä 2 liberoa.
  • Lentopallosarjassa tytöt voivat pelata poikien sarjassa.
  • Ottelut pelataan kahden voittoerän peleinä (tai kaikkien yksittäisen turnauksen joukkueiden hyväksymänä kolmen erän peleinä ja erävoitosta yksi sarjapiste). Erävoittoon vaaditaan 25 pistettä kahden pisteen erolla. Kahden voittoerän peleissä mahdollinen kolmas erä pelataan 15 pisteeseen kahden pisteen erolla. Kolmen erän peleissä kaikki erät pelataan 25 pisteeseen kahden pisteen erolla.
    Yksittäisissä otteluissa pelataan normaali kolmen voittoerän peli (mahdollinen viides erä 15 pisteeseen kahden pisteen erolla).
  • Mikäli joukkueet turnauksissa päätyvät tasapisteisiin (kahden voittoerän peleissä voittajalle 2 sarjapistettä ja häviäjälle 0, kolmen erän peleissä jokaisesta erävoitosta 1 sarjapiste), ratkeaa joukkueiden paremmuusjärjestys tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäisten otteluiden 1. eräerolla 2. piste-erolla 3. koko turnauksen eräerolla 4. koko turnauksen piste-erolla 5. arvalla.
  • Verkon korkeudet: Pojat lukio 243 cm, Pojat 7.-9.lk 235 cm, Tytöt lukio 224 cm, Tytöt 7.-9.lk 224 cm
  • Alkusarjassa voidaan käyttää yhtä tuomaria ottelua kohden. Lopputurnauksessa käytetään kuitenkin kahta erotuomaria sekä rajatuomareita.
  • Yläkoulujen ja lukioiden sarjoissa alkupelit etenevät turnausmenetelmällä, 3:n joukkueen turnauksista jatkaa voittaja, 4:n ja 5:n joukkueen turnauksista jatkaa kaksi parasta. Aluefinaaleista jatkaa voittajat. Alueiden mestarit pelaavat turnauksen valtakunnan mestaruudesta.

SALIBANDY

Salibandyn kilpailumääräykset

• Sarjat ovat: Pojat lukio, Tytöt lukio, Pojat 7.-9.lk, Tytöt 7.-9.lk.
  • Joukkueeseen saa kuulua enintään 20 pelaajaa / turnaus.
  • Joukkue on kaikissa sarjoissa koulujoukkue.
  • Pelit pelataan virallisin salibandyn säännöin
  • Suositeltava peliaika sarjoissa on 2 x 15 minuuttia tai 2 x 20 minuuttia, joista ottelun kaksi (2) viimeistä minuuttia tehokasta, (jos mahdollista).
  • Yläkoulujen ja lukioiden sarjoissa alkupelit etenevät turnausmenetelmällä, 3:n joukkueen turnauksista jatkaa voittaja, 4:n ja 5:n joukkueen turnauksista jatkaa kaksi parasta. Aluefinaaleista jatkaa aina vain voittajat (poislukien yhdistetyt alueet). Alueiden mestarit pelaavat turnauksen valtakunnan mestaruudesta.