Hyppää sisältöön

Maastojuoksu

Kilpailujen tavoitteena on saada koululaiset suurella joukolla kokemaan suuren urheilutapahtuman tunnelma ja samalla kehitetään juoksuharrastusta kouluissa.

Kilpailun sarjat: 11-, 13-, 14-, 16- ja 19-vuotiaille tytöille ja pojille, sekä omat sarjat nais- ja miesopettajille. Lisäksi kilpaillaan kuntakohtainen joukkuekilpailu nuorten sarjoissa. Joukkuekilpailussa joukkueen muodostaa kolme (3) kilpailijaa. Kunnan kolme parhaiten sijoittunutta juoksijaa muodostavat I-joukkueen, lähinnä seuraavat kolme II-joukkueen jne.

Joukkuesijoituksia määrättäessä joukkueen juoksijoiden sijaluvut lasketaan yhteen ja pienimmän pistemäärän saavuttanut joukkue on voittanut. Tasapisteiden sattuessa kolmannen juoksijan sijoitus ratkaisee järjestyksen siten, että se joukkue voittaa, jolla on parempi kolmas juoksija.

Seuraavat maastojuoksukilpailut ovat haussa lokakuussa. Juostaanko ne teidän maastoissanne?

Pitkä jono KLL -maastojuoksun alkumatkassa
Kärkijuoksijat KLL -maastojen alamäessä Vierumäellä

Koululiikuntaliiton maastojuoksukilpailut aloitettiin nykymuodossa vuonna 2012 Vierumäellä. Viisi ensimmäistä vuotta kilpailut järjestettiin Vierumäellä kansainväliseen tyyliin nurmialustalla, Cooke golfkentän harjoitusalueella. Seuraavat kaksi vuotta kilpailtiin Lempäälässä Hakkarin maastoissa. Vuonna 2019 kisoja jatkettiin Vierumäellä.